lies_web

Specialisaties

– Fysiotherapie
– Haptonomie
– Psychosomatische Fysiotherapie
– Lymfe/oedeemtherapie
– Psychologie (M.A.)
– Psycho-emotionele begeleiding  bij oncologie
– Manuele therapie  Marsman/Mulligan
– Big-registratie:89033350004

 

Aanwezigheid

– maandagochtend
– dinsdagmiddag
– woensdagmiddag
– vrijdag hele dag

 

 

 

 

In 1980 ben ik afgestudeerd aan de academie voor fysiotherapie in Enschede. Na enige jaren ervaring vond ik dat ik vanuit de reguliere fysiotherapie onvoldoende mogelijkheden had om mensen met lichamelijke klachten te helpen. Ik heb toen gekozen voor de basisopleiding haptonomie. Toen ik merkte  dat ik vanuit de psychologie meer onderbouwing nodig had, heb ik aan het Benelux Universitair Centrum mijn master of arts opleiding in de psychologie gedaan. De manuele therapie opleiding Marsman en later Mulligan hebben uiteindelijk mijn mogelijkheden met betrekking tot de oefentherapie uitgebreid. In maart 2006 heb ik de cursus manuele lymfedrainage Vodder afgesloten. Daarnaast doe ik jaarlijks na- en bijscholing op verschillende gebieden. In maart 2012 heb ik de  masterclass medische oncologie en fysiotherapie afgerond. Zo heb ik meer basis gekregen in de psycho-emotionele begeleiding bij oncologiepatienten. In deze begeleiding staan centraal; het leren omgaan met angst , het verwerken van emoties en vertrouwen (eigen draagkracht) in het lichaam terugvinden.

Ik vind het belangrijk dat ik samen met mijn patiënten kan ontdekken wat de oorzaken zijn van de lichamelijke klachten. Het levensverhaal van de patiënt staat hierin centraal. Inzicht in de ontstaansfactoren van de klachten geeft nieuwe mogelijkheden om de klachten te doen verdwijnen of hanteerbaar te maken. Dit vind ik een uitdagend proces voor mij en de patiënt. Veiligheid en vertrouwen staan hierbij voorop omdat het inzicht soms ook kwetsbare momenten oplevert. Ik houd van een open en eerlijke directe communicatie met mijn patiënten waarin humor ook een belangrijke plaats heeft. Therapie is op deze manier een uitdaging en ontdekking voor jezelf.

Per 1 januari 2020 ben ik met pensioen gegaan. Ik heb de praktijk met veel vertrouwen overgedragen aan mijn collega’s welke dezelfde specialisaties en benaderingswijze hebben.