Informatie over verzekering voor fysiotherapie 2019 vindt u op:

http://zorgvergoeding.com of www.defysiotherapeut.com

Let op:er is voor het komende jaar met betrekking tot vergoeding fysiotherapie in de aanvullende verzekering veel veranderd.

Kijkt u goed na hoeveel behandelingen er worden vergoed of welk bedrag, veel zorgverzekeraars hebben de vergoedingen naar beneden bijgesteld.

Iedere Nederlander is verplicht een basisverzekering af te sluiten.

Dit kan een restitutie, natura of budget verzekering zijn.

Hieronder vindt u de verschillen tussen de drie basisverzekeringen.

Restitutieverzekering

Bij een gewone restitutiepolis bent u vrij om te kiezen waar u uw zorg krijgt en van wie. Alle zorgkosten worden in principe vergoed. Ook als u kiest voor een zorgverlener met wie de zorgverzekeraar géén contract heeft, vergoedt de zorgverzekeraar de kosten van de behandeling volgens marktconform tarief. Verzekeraars bepalen zelf wat zij marktconform vinden, vaak zijn dit de gecontracteerde tarieven. Vallen de kosten hoger uit dan marktconform tarief? Dan moet u het verschil zelf bijbetalen.

Natura of Budgetpolis

Bij een naturapolis kiest uw zorgverzekeraar waar u uw zorg krijgt en van wie. De keuze uit zorgverleners en zorginstellingen is ruim.

Een budgetpolis is een uitgeklede variant van de naturapolis met zeer beperkte zorgkeuze. Als een verzekerde met een natura- of budgetpolis kiest voor een zorgverlener met wie de zorgverzekeraar géén contract heeft, dan vergoedt de zorgverzekeraar de kosten niet volledig maar in de meeste gevallen 75%. Het resterende bedrag moet u zelf bijbetalen.

Wilt u zelf blijven kiezen naar welke hulpverlener u wilt dan adviseren wij u een restitutie-verzekering.

Aanvullende verzekering

U hebt voor vergoeding fysiotherapie een aanvullende verzekering nodig. Deze behandelingen gaan niet ten koste van uw eigen risico.

Let op:

Tot en met 31 januari kunt u nog een aanvullende verzekering afsluiten of uw aanvullende verzekering nog verhogen!!!!

Chronische aandoening

Patienten met een chronische aandoening krijgen na de 20ste behandeling de kosten vergoed uit de basisverzekering.

De kosten uit de basisverzekering worden wel verrekend met uw eigen risico.